Testimoniale

Este un test util care iti ofera cateva repere referitor la cariera pe care ai putea sa o urmezi. Reprezinta o buna modalitate de ati cunoaste potentialul. Daca inainte aveam dubii cu privire la cariera pe care voiam sa o urmez, dupa ce am vazut rezultatele testului pot spune ca am primit confirmarea de care aveam nevoie. Acum stiu ceea ce mi se potriveste cel mai bine pe plan profesional si pot actiona in conformitate. Il recomand in egala masura elevilor si studentilor care au semne de intrebare cu privire la cariera pe care vor s-o urmeze.

Cristian Anechitei, Marketing Consultant at NNC Services

Am incercat Testul de Cariera European mai mult din curiozitate. Eram convins de faptul ca la sfarsit voi primi raspunsuri inventate sau idei de meserii pe care nu le-as fi facut niciodata. Dupa completarea acestui test de cariera am primit raportul de evaluare. A fost chiar o surpriza sa vad ca in lista mare de meserii recomandate regaseam joburi pe care le-am facut candva sau joburi pe care mi-ar fi placut sa le fac, dar mai ales faptul ca regaseam in lista, actuala mea meserie. Recomand acest test tuturor tinerilor care sunt nehotarati in a alege o meserie dar si celor carora nu le place ceea ce fac in prezent. Pentru foarte multi poate fi o oportunitate in a afla cu adevarat ce meserii ar putea face cu placere.

Radu Catalin Ciobanu, CEO Cadres Financial Group

Sunt "proaspat" absolvent de facultate deci sunt la inceput de drum si sunt cam indecis in privinta alegerii unui job. Pot spune ca Testul de Cariera European mi-a "sugerat" cam ce joburi as putea sa imi aleg in viata, ce cariera as putea sa urmez sau trebuie sa urmez. E un test foarte bun si ar fi interesant ca acest test sa fie implementat la nivelul liceelor din Romania deoarece multi tineri sunt cam dezorientari in privinta alegerii unei cariere! :) Sa speram ca pe viitor joburile pe care le alegem vor avea un salar decent pentru a ne oferii un viitor stralucit. Fiind la inceput de drum, voi fii curios daca peste 20 de ani voi avea unul, sau mai multe dintre joburile propuse de acest test. Acestea fiind spune, Testul de Cariera European e un "career creator" si am sa-l sugerez si prietenilor mei. Good Luck!

Alex Ilie, Absolvent FEAA Timisoara

Am facut Testul de Cariera European si spre surprinderea mea sunt foarte creativa. Rezultatul testului acopera o plaja foarte larga de meserii, in jur de 20, fiind destinate atat persoanelor cu studii medii cat si superioare. Nu toate mi s-au parut ca mi se potrivesc dar m-as regasi in proportie de 70% dintre profesiile rezultate in urma raportului. De fapt una din ele chiar m-am hotarat sa o urmez, cand am ales facultatea.
Cred ca testul acesta ar fi foarte bun daca s-ar utiliza in liceele si scolile din Romania deoarece foarte multi tineri se intreaba ce profesie sa imbratiseze mai departe, la ce se pricep cel mai bine. De asemenea se preteaza si celor care au ajuns la un punct in viata profesionala vor sa faca conversie profesionala sau se indreapta spre alt doilea loc de munca.
Un punct slab al acestui test ar putea fi numarul relativ mare de intrebari, 109, dar e definitoriu pentru crearea unui profil profesional potrivit. Timpul in care am parcurs testul a fost de aproximativ 10 minute iar raspunsul l-am primit imediat prin e-mail. Am contact pe cei care se ocupat de realizarea acestui site si au fost foarte deschisi la sugestiile pe care le-am avut pentru ei.

Maria Iosu, Sales Coordinator Liga AC. Timisoara

Inainte sa incerc Testul de Cariera European mi-a venit in minte zicala internationala:"Curiosity killed the cat". Eram de parere ca eu ma cunosc foarte bine si ca nu am nevoie de nimic altceva pentru a m-a cunoaste si mai bine insa am luat aminte la zicala si am incercat. Am fost placut impresionat de faptul ca intrebarile sunt foarte variate si scot in evidenta foarte bine personalitatea individuala. Initial, aveam impresia ca dureaza prea mult, dar dupa un timp a devenit placut, chiar interesant si aveam senzatia ca vreau sa mai raspund insa intrebarile incepeau sa se termine. Am ajuns la concluzia ca raspunzand la intrebari ajung sa ma cunosc mai bine. In final mi-a venit un proverb latin in minte: Veni,vidi,vinci. Da, asa e, am reusit sa inving teama ca nu o sa reusesc sa ma descopar pe piata muncii, insa cu un feedback excelent din partea Testului de Cariera am reusit sa imi formez o idee foarte buna asupra ceea ce vreau sa fac in viitor si pe ce sa ma axez, exploatand la maxim punctele mele forte. Sunt foarte multumit de serviciile primite, testul nu a fost lung si obositor,ba chiar interesant, mi-au trebuit cam 15 minute ca sa termin si rezultatul l am primit foarte repede si in detaliu. Fiecare job care mi se potrivea era foarte bine organizat si in detaliu.

Voisan Cosmin, Student Assistant ICT at Erasmus School of Economics, Rotterdam

Din punctul meu de vedere, Testul de Cariera European este o foarte buna modalitate pentru un tanar aflat la inceput de drum care inca nu este hotarat in ceea ce vrea sa profeseze in viitor.
Cu ajutorul acestui test de cariera persoana in cauza poate identifica mult mai corect ce meserii i se potrivesc tipului sau de personalitate si il poate scuti de multe incercari sau esecuri, bani pierduti sau ani pretiosi din viata. Personal recunosc ca mi-ar fi fost de mare ajutor un astfel de test in momentul in care intentionam sa intru la facultate dar si in momentul finalizarii acesteia, cand, ca majoritatea tinerilor iesiti de pe bancile facultatii ma confruntam cu problema gasirii unui job pe motivul lipsei de experienta. A venit ziua in care am decis sa fac o schimbare radicala in viata mea, deoarece nu-mi placea ceea ce faceam si am ajuns la concluzia ca e nevoie de o reorganizare din punct de vedere profesional. In acel moment eram foarte confuz si nu stiam care ar fi directia potrivita privind cariera mea.
Am incercat mai multe teste de acest gen dar de fiecare data am primit niste raspunsuri care pe mine personal nu mi s-au parut deloc potrivite pentru a le urma in viata. Meserii care nu mi s-ar potrivi tipului meu de personalitate, pana in ziua in care un bun prieten de-al meu mi-a recomandat sa incerc acest test, pentru ca ma va ajuta c siguranta. Eu nu l-am crezut initial, am spus ca este un test de cariera ca multe altele pe care le-am incercat pana atunci si nu m-au ajutat cu absolut nimic, dar cunoscandu-l ca persoana am zis ca totusi merita sa incerc. Nu am regretat ca am incercat, cu ajutorul acestui test de cariera am reusit sa-mi identific punctele forte, tipul de personalitate caruia ii apartin, sa-mi fac o imagine clara asupra aspiratiilor mele, asteptarilor pe care le am de la viata profesionala si nu in ultimul rand sa identific ce meserii s-ar potrivi acestor aspiratii.

Ciprian Cristea, Director Executiv Real Crom